Cum sa scapi de astenia de toamna?

Stiai ca astenia poate aparea frecvent toamna din cauza schimbarilor provocate de trecerea de la sezonul cald la sezonul rece? Astenia de toamna apare in perioada in care organismul nostru se adapteaza la schimbarile vremii, la scaderea temperaturilor, la scurtarea zilelor si la o lumina naturala mai slaba.

Multe persoane se pot confrunta cu stari de oboseala, lipsa de energie, slabiciune, stres, nervozitate. In aceasta perioada imunitatea scade, iar organismul este mai predispus la afectiuni precum viroze respiratorii, sinuzita, laringita, faringita, reumatism etc. Simptomele asteniei de toamna pot aparea la inceputul toamnei si pot persista chiar pana in perioada de iarna.

Astenia de toamna se poate manifesta prin simptome precum stare de oboseala, schimbari bruste de dispozitie, ameteala, dureri de cap, stare de melancolie, lipsa de energie, putere de concentrare mai redusa, stare nemotivata de tristete, apatie, anxietate, depresie, stari nejustificate de iritabilitate, nervozitate, slabiciune fizica, insomnie, somnolenta, libido scazut, fluctuatii de apetit, lentoare.

Cum scapi de astenia de toamna ?

Pentru a diminua simptomele asteniei de toamna se recomanda sa petreci cat mai mult timp in natura, sa adopti o dieta echilibrata, sa faci miscare fizica, sport, exercitii cel putin 30 de minute in fiecare zi, sa socializezi, sa acorzi o mai mare atentie odihnei, sa te hidratezi corespunzator.

Adopta o dieta echilibrata si consuma alimente bogate in vitamine si minerale! Consuma alimente bogate in carbohidrati buni (cereale integrale, fructe si legume proaspete), alimente bogate in acizi Omega-3 (peste gras, somon, hering, macrou, nuci, migdale, nuci braziliene, caju, alune, nuci pecan, ulei de masline)! De asemenea, este benefic consumul de alimente bogate in vitamina B (banane, cereale integrale, legume).  Evita sa consumi junk-food si alimente cu un continut ridicat de zahar! Acorda o atentie sporita hidratarii si consuma 8-10 pahare de apa pe zi! Respecta un program de somn de minimum 7-8 ore pe noapte, fa sport si miscare, ia vitamine si suplimente alimentare! Tot acum este perioada in care se recomanda intarirea sistemului imunitar prin administrarea de suplimente alimentare.

La Onlinefarmacia.ro sunt disponibile vitamine, minerale, suplimente alimentare naturale pentru astenia de toamna, pentru imunitate si pentru afectiuni respiratorii. Intra aici, vezi gama completa si comanda online!

 

Daca simptomele asteniei de toamna persista este indicat sa te adresezi unui medic specialist pentru recomandari si tratament specific.

__________

Pentru mai multe noutati urmareste-ne pe social media!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *