DIABIL, glicemia si metabolismul cromului

Fie ca ai diabet zaharat tip 1 sau 2, sau nu ai un bun control al diabetului cu medicatia antidiabetica, daca ai si boala coronariana sau dislipidemie, haide sa aruncam o privire la Diabil  si cum iti poti mentine glicemia in limite normale.

In primul rand trebuie sa stii ca Diabil se prezinta sub forma de capsule gelatinoase moi si contine 125 μg picolinat de crom si  250 mg extract de castravete amar.

Dar ce este picolinatul de crom? Cromul este un microelement esential pentru metabolismul normal al carbohidratilor si lipidelor, iar suplimentele cu crom sunt disponibile ca picolinat, nicotinat sau clorat. Forma picolinat s-a dovedit a fi cea mai bine absorbita si cea mai eficace. Pacientii cu diabet zaharat prezinta un metabolism al cromului alterat, cu tendinta de a pierde posibilitatea de conversie a cromului intr-o forma care poate fi folosita de organism.

Intr-un studiu dublu-orb, controlat placebo, pe 162 pacienti cu diabet zaharat (tip 1 – 48 si tip 2 – 114), care au primit 200 µg picolinat de crom, alaturi de tratamentul hipoglicemiant uzual (insulina, hipoglicemiante orale) s-au observant urmatoarele:

  • Picolinatul de crom a avut efecte pozitive la ambele tipuri de pacienti diabetici si a permis reducerea dozelor de agenti hipoglicemianti (insulina sau hipoglicemiante orale), pana la renuntare in anumite cazuri
  • Pacientii cu diabet zaharat tip 2 au raspuns usor mai bine la tratament
  • Imbunatatirea sensibilitatii la insulina, potentand efectul hipoglicemiant al insulinei
  • Scaderea rezistentei la insulina cu reducerea variatiilor extreme ale glicemiei si reducerea hiperglicemiei postprandiale
  • Cresterea eficientei transportatorilor de glucoza intracelular
  • Reducerea hemoglobinei glicozilate (HbA1c)

Mai mult,  trebuie sa retii ca suplimentele cu picolinat de crom  imbunatatesc calitatea vietii la adultii cu diabet zaharat care au si boala coronariana.  Picolinatul de crom, reducand valorile hemoglobinei glicozilate (HbA1c), are efect de preventie asupra bolii coronariene asociata dibetului zaharat – s-a dovedit prin studii ca exista o legatura directa intre controlul imbunatatit al glicemiei si reducerea riscului de evenimente coronariene la pacientii cu diabet zaharat tip 2.

Despre castravetele amar, probabil stii deja,  creste metabolizarea glucozei la nivelul ficatului, inhiba absorbtia glucozei si stimuleaza secretia de insulina!

Sumarizand beneficiile, Diabil ajuta la un control mai bun al diabetului (avantaj in diabetul zaharat tip 2 necontrolat corespunzator), permite reducerea dozelor de agenti hipoglicemianti (insulina, antidiabetice orale), reduce riscul de evenimente coronariene la pacientii cu diabet si boala coronariana (reduce  hemoglobina glicozilata (HbA1c) ale carei valori sunt direct legate de rata bolii coronariene), scade colesterolul total si trigliceridele la pacientii diabetici.

 

Un comentariu la „DIABIL, glicemia si metabolismul cromului

  1. Am diabet zaharat de tip 2 si de cateva luni folosesc diabil si a contribuit mult la reglarea glucozei din sange, nu mai am aceleasi variatii extreme de glicemie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *