Unele persoane sufera de rinita alergica doar cateva luni din an, deoarece sunt sensibile la alergenii sezonieri, cum ar fi polenul florilor. Alte persoane, insa, sufera de rinita alergica pe tot parcursul anului, alergenii care ii deranjeaza fiind acarienii din praful de casa, mucegaiuri, alergeni proveniti de la animale de companie etc. In continuare, vom vedea care sunt remediile pentru a scapa de rinita alergica si cum putem ameliora simptomele si preveni aparitia lor.
Majoritatea persoanelor cu rinita alergica au simptome usoare (mancarimi, stranut) care pot fi ameliorate cu usurinta si in mod eficient.
Dar, pentru unii oameni simptomele pot fi severe si persistente, provocand probleme de somn si afectand viata de zi cu zi.
Remedii naturale
Pentru a ameliora rinitele alergice, persoanele sensibile pot folosi sniztop – remediu natural cu actiune rapida in alergiile sezoniere si ambientale sub forma de pastile alergie. Acestea sunt comprimate masticabile cu aroma de portocala, ce nu dau somnolenta si pot fi folosite si de catre copiii mai mari de 6 ani. Acest remediu natural contine proteine specifice 100% naturale, derivate din albumina de oua de prepelita si zinc.
Prevenirea rinitei alergice
Este dificil sa eviti potentialii alergeni, dar poti lua masuri pentru a reduce expunerea la un anumit alergen pe care il cunosti sau suspectezi ca iti declanseaza rinita alergica.
Simptomele rinitei alergice se amelioreaza in timp, dar acest lucru poate dura multi ani si este putin probabil ca afectiunea sa dispara complet.
Daca starea ta de disconfort este usoara, poti contribui, de asemenea, la reducerea simptomelor, luand suplimente antialergice fara prescriptie medicala, si clatind in mod regulat pasajele nazale cu apa de mare sau solutie salina pentru a indeparta posibilii alergeni prezenti in mucoasa nazala.
Tratamentul pentru rinita alergica depinde de cat de severe sunt simptomele si de cat de mult iti afecteaza activitatile zilnice. In majoritatea cazurilor, tratamentul urmareste ameliorarea simptomelor, cum ar fi stranutul, lacrimatul si congestia nazala.
Sfaturi in rinita alergica
Incearca sa reduci expunerea la alergenul care declanseaza afectiunea. Nu uita sa te protejezi in perioada primaverii si verii, atunci cand florile sunt in plina polenizare: poarta ochelari de soare, masca de protectie, ai grija de igiena nazala zilnica.
Daca ai alergie la acarieni, asigura-te ca speli lenjeria de pat, perdelele si covoarele in apa fierbinte care depaseste 55 grade. Lenjeria de pat este bine sa o schimbi cel putin 1 data pe saptamana si sa o speli bine cu detergent. Pentru mucegaiuri, poti folosi un aparat dezumidificator care absoarbe umezeala si previne aparitia mugecaiului. In cazul alergiei la puful sau parul de animale, este bine sa eviti atingerea sau apropierea de respectivele animale.
Tine alergiile sub control si bucura-te din nou de o viata fara simptome neplacute si disconfort cu SniZtop de la OnlineFarmacia!