Cum un glucometru inteligent te scapa de riscuri de diabet necontrolat

Stiind ce este un glucometru, cum functioneaza si invatand sa il utilizezi corect, poti controla in mod independent nivelul zaharului din sange si, astfel, poti evita exacerbarile bolii si reduce consecintele negative ale acesteia.

Glucometrul este conceput pentru a determina si monitoriza in mod regulat nivelul glucozei din sange, care este esential pentru persoanele cu diabet. Datorita acestor glucometre inteligente, o persoana poate detecta la timp o crestere a nivelului de glucoza acasa si poate incepe sa ia masuri in timp util. Frecventa de utilizare a dispozitivului in fiecare caz este individuala. De obicei, medicii recomanda persoanelor cu diabet zaharat de tip 1 sa-si verifice nivelul zaharului de cel putin trei ori pe zi.

Produsele moderne, precum glucometrul Cotour Plus One de la OnlineFarmacia, au capacitati avansate, si anume:

  • Transfer fara fir al datelor pe smartphone sau tableta compatibile
  • Elaborarea automata de rapoarte ale glicemiilor care pot fi transmise foarte usor catre medicul diabetolog
  • Optiunea de a adauga informatii suplimentare la masuratorile glicemiei
  • Optiunea de recoltare Second-Chance care va oferi sansa sa aplici din nou sange la aceeasi bandeleta daca prima proba este insuficienta. Ai un interval de 60 de secunde in care sa repeti aplicarea, astfel evitand inteparea repetata si risipa de bandelete de testare etc.

Astfel, un glucometru Contour Plus One si aplicatia Contour Diabetes se conecteaza perfect pentru a-ti oferi aceasta posibilitate.

Care sunt beneficiile unui glucometru inteligent

  • Este extrem de precis si simplu de folosit
  • Ofera masuratori remarcabil de exacte si fiabile
  • Interactiv si usor de inteles
  • Asigura posibilitatea conectarii cu o aplicatie mobila de gestionare a diabetului, impreuna cu o multime de beneficii suplimentare oferite de aceasta.

Aplicatia gratuita Contour™ DIABETES este simpla si intuitiva, oferind o evidenta completa si o imagine de ansamblu a rezultatelor, transmiterea lor cu usurinta la medicul diabetolog, in final usurand mult gestionarea diabetului.

Riscuri de diabet necontrolat

Tulburarea metabolismului carbohidratilor care apare in diabetul zaharat duce la modificari patologice in aproape toate organele si tesuturile. Iar riscul acestor complicatii cronice este mai mare, cu cat cresterile de glucoza din sange sunt mai mari. Diabetul zaharat este principala cauza a orbirii la adulti, una dintre cauzele insuficientei renale si o indicatie pentru amputatii ale membrelor din cauza dezvoltarii complicatiilor infectioase sau a cangrenelor  pe fondul deficitului circulatiei sangelui in periferie.

Aceste complicatii cronice, care afecteaza in mare masura calitatea vietii pacientului, se dezvolta treptat. Nimic nu deranjeaza, nu doare si totusi, nivelul ridicat al glucozei din sange „isi face treptat de cap”.

Pentru unii, rinichii sunt primii care au de suferit. Dezvoltandu-se destul de incet si treptat, boala renala diabetica trece neobservata pentru o lunga perioada de timp, deoarece nu exista disconfort. Si abia deja in stadiile avansate apar simptomele clinice. Totodata, presiunea arteriala creste constant, ceea ce duce la deteriorarea si mai mare a organelor tinta. Si aceasta lista de efecte adverse poate fi continuata pentru o perioada foarte lunga de timp.

Astfel, invata sa iti gestionezi efectiv diabetul cu ajutorul unui glucometru inteligent si nu lasa diabetul sa-ti strice planurile personale si profesionale!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *