Cum monitorizezi glicemia la tine acasa cu un glucometru Contour Plus ELITE

Cand nu exista suficienta insulina sau aceasta nu functioneaza corespunzator, nivelul glicemiei din sange flucteaza. Astfel, masurarea glucozei din sange, cunoscuta si sub denumirea de auto-monitorizare a glicemiei, este o metoda de verificare a cantitatii de glucoza in sangele unei persoane folosind un glucometru oricand si oriunde. Acesta este un dispozitiv indispensabil in viata unei persoane diabetice.

De ce o persoana diabetica are nevoie de un glucometru inteligent

In mod normal, nivelurile de glucoza din sange sunt strict controlate de insulina, un hormon produs de pancreas. Insulina scade nivelul de glucoza din sange. Cand glicemia creste, insulina este eliberata din pancreas. Aceasta eliberare de insulina promoveaza absorbtia de glucoza in celulele corpului. La pacientii cu diabet, absenta, productia insuficienta, sau lipsa raspunsului la insulina provoaca hiperglicemie. Exista glucoza in sange, dar celulele nu o pot folosi. Diabetul este o afectiune medicala cronica, ceea ce inseamna ca, desi poate fi controlat, este pentru toata viata.

Sistemul de monitorizare a glicemiei Glucometru Contour plus ELITE este destinat autotestarii efectuate de catre persoanele care sufera de diabet, cu probe de sange venos si sange integral capilar proaspat recoltat din varful degetului sau din palma.

Din fericire, Contour Plus ELITE este unicul glucometru care are un ecran cu numaratoare inversa de 60 de secunde, care le permite pacientilor sa aplice mai mult sange la aceeasi bandeleta, in cazul in care la prima aplicare nu a fost plasat suficient sange.

Totodata, aplicatia gratuita Contour Diabetes faciliteaza imbunatatirea gestionarii diabetului si este asociata cu imbunatatirea controlului glicemic si cu scaderea numarului de episoade hipoglicemice. Din moment ce are o precizie ridicata, Contour Plus ELITE poate reduce riscul de hipoglicemii nedetectate.

 

Astfel, utilizarea glucometrului te poate ajuta sa:

  • Verifici nivelul glicemiei din sange;
  • Recunosti tiparele atunci cand este mai probabil sa ai o crestere sau o scadere a glucozei in sange;
  • Vezi cum reactioneaza nivelul de glicemie dupa efort sau in perioade de stres;
  • Monitorizezi efectele suplimentelor administrate pentru diabet si ale altor terapii;
  • Evaluezi cat de bine indeplinesti obiectivele specifice tratamentului.
  • Previi o criza diabetica, monitorizand constant nivelul glicemiei.
  • Atunci cand ai diabet, cel mai bine este sa eviti sa te confrunti cu valori mari ale glicemiei.

Exista cateva reguli pentru a mentine glicemia in limitele normale la tine acasa

  1. Incearca sa nu te enervezi

In orice situatie stresanta, nivelul glicemiei creste, de aceea este foarte important sa nu te superi si sa incerci sa ramai calm in orice situatie.

  1. Controleaza corect si constant glicemia

O monitorizare corecta poate duce la mentinerea in limite normale a glicemiei.

  1. Ai grija ce consumi in fiecare zi

Cel mai bine este sa ceri ajutorul unui nutritionist care sa iti spuna ce alimente sa consumi. Evita dulciurile si alimentele procesate, iar daca e nevoie apeleaza si la un cantar de bucatarie pentru alimente.

  1. Fa miscare in fiecare zi

Exercitiile fizice cresc sensibilitatea organismului la insulina, aducand practic glucoza din sange in celule si scazand nivelul glicemiei. Incearca sa faci sport in mod constant, chiar daca este o plimbare de o ora prin parc sau orice alt tip de miscare care iti place.

  1. Respecta tratamentul

Persoanele care sufera de diabet ar trebui sa detina in permanenta un glucometru in buzunar pentru a putea sa verifice nivelul zaharului din singe in orice moment al zilei. Mai mult decat atat, in functie de tipul diabetului, doar medicul specialist poate prescrie o reteta si nu este recomandat sub nicio forma tratamentul dupa ureche.

Ai grija de nivelul zaharului din sange cu un glucometru inteligent!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *