Stranut? Alergii de sezon, alergia la ambrozie, alergii ambientale

Atunci cand o persoana stranuta in salve, are nasul infundat sau dimpotriva isi sufla fara incetare nasul care curge,  are ochii rosii si iritati si lacrimeaza intens, sau are probleme de respiratie, fara sa faca febra, cel mai probabil se confrunta cu o rinita alergica, o forma de manifestare a alergiilor. Alergiile de sezon sunt cunoscute ca fiind declansate de  polenurile pomilor, florilor sau anumitor buruieni precum ambrozia, care ajung in aer si provoaca manifestari alergice neplacute persoanelor hipersensibile la diversi aeroalergeni.

Pe langa alergiile de sezon, exista si alergii ambientale care se manifesta exact in acelasi mod, insa factorul declansator este diferit. Alergenii nu sunt sezonieri, sunt prezenti permanent  in mediul nostru de viata:  poluanții din trafic și industrie, praful din aparatele de aer condiționat, acarienii din praful de casa, mucegaiuri,  alergenii proveniti de la animale de companie, detergenți, dezinfectanți și produse cosmetice, etc.  Pentru ambele tipuri de alergii exista acum un remediu natural cu actiune rapida sub forma de pastile alergie asa cum este Sniztop.

Simptome

Simptomele acestor doua tipuri de alergii pot parea la debut asemanatoare cu cele ale unei raceli. Spre deosebire de o raceala care poate dura una- doua saptamani, simptomele alergiilor apar de obicei atunci cand o persoana intalneste un alergen asa cum este polenul sau mucegaiul. Simptomele includ stranut in salve, mancarimi ale nasului, ochilor si pielii, nas infundat sau raguseala. Pe langa acestea, cei care au alergii mai pot avea si episoade de tuse, nas si ochi care curg, presiune sinusala, dureri de cap si oboseala, dar fara febra.

Simptomele sunt efectul activarii sistemului imunitar care declanseaza o cascada de reactii inflamatorii, cel mai agresiv compus eliberat in cursul acestor procese  fiind histamina. De aceea orice remediu care poate bloca efectele neplacute ale histaminei este bine de avut mereu la indemina. Simptomele pot aparea oricand, insa cel mai frecvent ele debuteaza in copilarie si scad in intensitate odata cu varsta.

Cauze

Cea mai des intalnita cauza este polenul care se afla in natura sub diferite forme: polenul de pomi – plop, mesteacan, salcie, tei, platan, ulm, frasin, stejar, etc. si polenul de iarba si graminee – papadie, pelin, urzica, macris, rapita, secara, patlagina, anumite cereale. O problema din ce in ce mai frecventa este alergia la ambrozie care afecteaza un numar in crestere de persoane.

Daca alergiile la polen se manifesta preponderent primavara, simptomele provocate de alergiile ambientale pot aparea pe tot timpul anului. In cazul acestora, praful, poluantii, mucegaiurile si alergenii proveniti de la animalele de companie sunt principalele cauze.

Tratament

Un supliment alimentar natural asa cum este Sniztop poate fi solutia manifestarilor acute provocate de ambele tipuri de alergii. Cu un continut de zinc si ovomucoide- proteine specifice 100% naturale derivate din albumina de oua de prepelita, acesta neutralizeaza alergenii inainte sa declanseze simptomele, rapid in doar 10-15 minute de la administrare. Sniztop combina deci efectele benefice rapide similare antihistaminicelor si calitatile unui remediu 100% natural. Spre deosebire de medicamentele antihistaminice, Sniztop poate fi administrat ori de cite ori e nevoie – si de pina la 5 ori intr-o zi, si nu da somnolenta. Fiind comprimat masticabil, se poate administra simplu si comod oriunde, oricind. De asemenea se poate asocia cu tratamentul medicamentos al alergiei daca acesta nu controleaza complet simptomele.  Eficienta Sniztop in tratarea rinitei alergice si dermatitei atopice atat la copii de peste 6 ani, cat si la adulti, este dovedita prin studii clinice proprii.

Majoritatea alergiilor nu provoaca simptome grave, insa acestea sunt destul de suparatoare si afecteaza rutina oricui, indiferent de varsta. Pentru ca si viata celor afectati de alergii sa se desfasoare normal, un tratament corespunzator este cea mai buna solutie.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *