4 modalitati prin care sa ai grija de ficatul tau!

Ficatul este unul dintre cele mai importante organe, care are sute de functii esentiale pentru organismul tau. Acesta descompune grasimile, elimina toxinele si alte substante chimice daunatoare din sange si ajuta la combaterea infectiilor. Chiar daca are capacitatea de a se regenera, sarcina lui este dificila si complexa, pentru ca actioneaza ca un filtru al sangelui, in el se opresc foarte multe substante nocive care il pot imbolnavi. Boala ficatului gras – steatoza hepatica, hepatitele A, B sau C, ciroza sau cancerul sunt doar cateva dintre bolile frecvente ale ficatului. Daca vrei sa le eviti este important sa il protejezi si sa apelezi la un ajutor extern din partea unui hepatoprotector asa cum este Leviker.

Iata mai jos 4 dintre modalitatile prin care sa ai o mai mare grija de ficatul tau:

  1. Limiteaza consumul de alcool

Ficatul tau trateaza alcoolul ca pe oricare alta chimicala toxica. Prea mult alcool afecteaza capacitatea de filtrare a ficatului, iar acest lucru ii distruge celulele ceea ce poate duce la un ficat gras, fibroza si chiar ciroza. Abuzul de alcool nu afecteaza doar ficatul, ci toate organele, cauzand boli de inima, complicatii neurologice si gastro-intestinale.

  1. Controleaza-ti greutatea

Obezitatea este un alt factor care imbolnaveste ficatul, dar care are si alte repercursiuni precum bolile cardio-vasculare, diabetul sau artroza. Reducerea caloriilor, evitarea zaharului, cresterea aportului de fructe si legume si inlocuirea alimentelor procesate cu o mare varietate de alimente naturale, sunt cateva reguli pentru a-ti proteja ficatul. Adoptarea unei diete sanatoase si sportul practicat in mod frecvent il va ajuta sa gestioneze nivelul colesterolului si nivelul trigliceridelor din sange.

  1. Fa mai mult sport

Activitatea fizica este buna pentru ficatul tau si pentru intregul corp in general. Daca nu esti o persoana sportiva, nu este nevoie sa faci schimari majore, sa mergi la sala si sa iti iei un echipament special pentru asta, desi o poti face oricand. O metoda mai putin radicala este sa incluzi activitatea fizica in viata de zi cu zi. Alege sa mergi pe jos sau cu bicicleta in loc sa mergi cu masina sau cu mijloacele de transport in comun, nu mai lua liftul si urca pe scari, plimba-te pe jos cat mai mult, mergi in drumetii, danseaza sau inoata, orice iti face tie placere. Chiar daca pot parea niste schimbari mici, vei vedea ca vor face diferenta.

  1. Alege un hepatoprotector natural

Pentru ca tentatiile sunt mari si poate ca nu ai mereu un stil de viata tocmai corect, un supliment alimentar natural cu efect hepatoprotector cum este Leviker tablete te poate ajuta sa ai mai multa grija de ficatul tau. Leviker contine extract standardizat din caise japoneze, un superfruct inovativ, unic in Romania prin nivelul compusilor activi: acizi oleanolici si ursolici care ajuta la eliminarea toxinelor, la echilibrarea aciditatii organismului si mentinerea unei greutati corporale optime. Acesta are la baza si colina care sustine metabolismul normal al lipidelor si functia normala a ficatului.

Cele 4 modalitati pentru a avea grija de ficatul tau sunt usor de pus in practica, iar implementarea lor inseamna un pas mare spre un stil de viata mai sanatos.

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *