Fa-ti un test rapid covid si afla rezultatul imediat

Testarea infectiei cu virusul COVID-19 este disponibila acum in multe unitati sanitare, din care o poti alege pe cea mai apropiata de casa ta. Oricine are simptome trebuie sa contacteze medicul si sa solicite testarea, care se poate face acum simplu si rapid cu ajutorul unui test rapid covid. Pe site-ul OnlineFarmacia sunt disponibile acum kit-urile cu 10 casete test rapid antigen covid dar si kituri cu 20 de teste sau chiar 1 test, pentru ca achizitia sa fie adaptata nevoilor fiecaruia.

 

Cine ar trebui sa faca un test rapid covid?

Se recomanda testarea persoanelor care:

  • au simptome de boala (febra, dureri musculare, frisoane, tuse etc);
  • au avut un contact strans cu cineva confirmat cu COVID-19;
  • au luat parte la activitati care prezinta un risc mai mare pentru infectare (calatoriile, participarea la adunari si evenimente sociale sau in spatii inchise aglomerate etc);
  • persoanele carora li s-a solicitat de la asistenta sociala sa se testeze.

 

Rezultatele testului vor fi interpretate in contextul tabloului clinic (semne si simptome relevante), cat si istoricului medical al pacientului si altor date ale investigatiilor clinice recente.

Testele rapide COVID sunt teste destinate exclusiv diagnosticarii de catre profesionistii din domeniul sanatatii, de aceea in cazul achizitiei lor online se solicita confirmarea ca testul va fi efectuat de un cadru medical.

 

Rezultatul

Daca ai facut un test rapid, in scurt timp – 15 minute –  vei afla daca esti infectat sau nu. Un rezultat pozitiv inseamna ca trebuie sa iei urgent  masurile necesare pentru a avea grija de tine, pentru a-i proteja pe ceilalti de o posibila infectare, pentru a preveni raspandirea virusului.

Un rezultat negativ inseamna ca, in momentul testarii, antigenele – adica particule din structura virusului – nu au putut fi detectate prin aceasta metoda de testare. Daca insa ai simptome este recomandat sa te testezi si printr-o metoda PCR. In orice caz, este recomandabil in continuare sa:

  • porti masca;
  • pastrezi distanta sociala;
  • eviti multimile si spatiile slab ventilate;
  • te speli pe maini cand vii de afara, inainte de masa si dupa orice contact cu suprafete murdare;
  • acoperi nasul si gura cand tusesti sau stranuti;
  • speli si dezinfectezi regulat suprafetele din casa;
  • iti monitorizezi starea sanatatii zilnic.

 

Nu uita ca cel mai bun mod de a te proteja pe tine si pe cei din jur este sa urmezi toate masurile recomandate pentru distantarea sociala, spalarea mainilor, purtarea mastilor si igienizare. Testul rapid antigen covid este o solutie rapida la care poate apela oricare dintre noi, indiferent de varsta sau sex, chiar daca suntem sau nu vaccinati, pentru a ne putea continua viata in liniste si siguranta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *