Crezi că suferi de diabet? Află ce ar trebui să faci cât mai repede!

Dacă bănuieşti că ai diabet, primul lucru pe care ar trebui să-l faci este să consulţi un medic pentru un diagnostic sigur. Diabetul este o afecțiune care poate avea complicaţii grave și este important să începi tratamentul sau un stil de viaţa adecvat care să prevină agravarea situaţiei cât mai curând posibil. Nu ai de ce să te temi! Cu un tratament adecvat şi o alimentaţie echilibrată, pot trăi o viață lungă și sănătoasă chiar dacă ai diabet.

Semnele care indică faptul că o persoană suferă de diabet

Există mai multe semne care pot indica faptul că o persoană suferă de diabet, inclusiv:

  • urinarea frecventă;
  • setea excesivă;
  • foamea extremă;
  • pierderea în greutate neobişnuită;
  • oboseala și slăbiciunea;
  • vederea încețoșată.

Dacă observi oricare dintre aceste semne, este important să consulţi un medic pentru un diagnostic. Dacă nu este tratat la timp şi nu se adoptă o alimentaţie adecvată, diabetul este o afecțiune gravă care poate duce la complicații de sănătate.

Diagnosticarea diabetului zaharat

Diabetul este diagnosticat prin analiza simptomelor, teste medicale și monitorizarea glicemiei din sânge. Testul HbA1c, sau hemoglobina glicata, este cel mai frecvent test de sânge folosit pentru a diagnostica diabetul. Acesta măsoară nivelul mediu de zahăr din sânge pentru ultimele 2 sau 3 luni. Dacă HbA1c este mai mare decât intervalul normal, înseamnă că glicemia a fost ridicată și ai diabet. Alte teste utilizate pentru a diagnostica diabetul includ testul de glicemie a jeun, sau pe nemancate (FPG) și testul oral de toleranță la glucoză (OGTT).

Suplimentele mă pot ajuta să previn diabetul?

Diabetul este o afecțiune care afectează milioane de oameni din întreaga lume. Deși nu există vindecare pentru diabet zaharat, există modalități de a-l gestiona și de a trăi o viață sănătoasă. O modalitate de a face acest lucru este să iei suplimente. Există o varietate de suplimente care pot ajuta la prevenirea diabetului sau la gestionarea afecțiunii. Unele exemple includ acizi grași omega-3, crom, magneziu și fibre. S-a demonstrat că acești nutrienți reglează nivelul zaharului din sânge și cresc sensibilitatea la insulină.

Dacă te gândeşti să iei suplimente pentru a preveni sau a gestiona diabetul, discută mai întâi cu medicul tău. El Medicul îţi va spune de ce ai nevoie şi cum să iei suplimentele pentru a beneficia de cele mai bune rezultate.

Dacă am diabet, trebuie să îmi iau singur glicemia regulat?

Da, în cazul în care ai fost diagnosticat cu diabet, va trebui să urmăreşti constant glicemia. Dacă aceasta este prea mare, va trebui să intervii pentru a preveni complicaţii precum bolile de inimă, accidentul vascular cerebral, insuficiența renală sau orbirea. Din fericire, în zilele noastre este ușor să testezi nivelul glicemiei din sânge acasă cu un glucometru şi nu va trebui să mergi la medic sau la spital de fiecare dată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *