Diabetul şi beneficiile utilizării unui i-Port pentru administrarea insulinei

Diabetul este o boală cronică care apare atunci când pancreasul nu produce suficientă insulină sau când organismul nu poate folosi eficient insulina pe care o produce. Insulina este un hormon care reglează glicemia. Nivelul zahărului din sânge prea mare, poate afecta organele, poate cauza probleme cu vederea și poate duce la amputarea membrelor.

Când este necesară administrarea insulinei

Persoanele care suferă de diabet de tip 1 au nevoie de injecții cu insulină pentru tot restul vieții iar un dispozitiv i-port le poate fi extrem de util. În cazul diabetului de tip 2, este posibil controlul nivelul zahărului din sânge doar cu dietă și exerciții fizice şi necesită mai rar tratament sau administrare de insulină.

Modalităţi de administrate a insulinei

Metodele comune de administrarea a insulinei sunt:

  • Injectarea subcutanată –  Este o metodă relativ simplă și ieftină şi se poate folosi şi acasă, iar riscul de reacții adverse este mic, însă necesită o atenție constantă pentru a te asigura că doza administrată este corectă.
  • Infuziile intravenoase – Sunt efectuate într-un spital sau în cadrul unei clinici specializate şi presupun introducerea unui cateter într-o venă periferică şi apoi fixarea cateterului într-un loc sigur pe corpul pacientului. Insulina este apoi injectata lent, în doze mici, direct în fluxul sanguin al pacientului prin intermediul cateterului.
  • Administrarea prin pompa de insulină – Este un dispozitiv portabil care poate injecta o cantitate specificată constantă (sau variabilă) de insulină în organism. Pentru a facilita administrarea insulinei, persoanele care suferă de diabet pot lua în considerare achiziţionarea unui dispozitiv i-port advance. Acesta este extrem de util în special în cazul copiilor sau a adulţilor care nu agreează ideea de a fi înţepaţi.

I-port – dispozitiv pentru administrarea uşoară a insulinei

I port insulina este un dispozitiv care facilitează administrarea insulinei. Este dispozitiv mic, uşor de purtat, se atașează de corp și eliberează insulina printr-un ac mic. Acul este introdus chiar sub piele, iar insulina este livrată prin I-port în corp. Acest dispozitiv facilitează obținerea de catre organism a insulinei de care ai nevoie, fără să îţi faci griji cu privire la injecții. De asemenea, este discret și poate fi purtat pe sub haine.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *