Creșterea Imunității Toamna: Cum să te protejezi de răceli și gripă

Creșterea imunității toamna

Toamna vine cu schimbări de climă, cu temperaturi mai scăzute și cu o mai mare expunere la virusuri și bacterii. Pentru a evita răcelile și gripa este esențială creșterea imunității toamna.

Imunitatea reprezintă capacitatea organismului de a se apăra împotriva agenților patogeni (virusuri, bacterii, paraziți, toxine). Sistemul imunitar este un sistem complex alcătuit din anticorpi care asigură protecția împotriva agenților patogeni. Odată venit în contact cu un agent patogen, sistemul imunitar îl identifică, îl distruge și memorează antigenul (structura străină organismului) pentru a putea reacționa atunci când îl va întâlni din nou.

Cum putem crește imunitatea organismului și cum ne putem proteja de virusuri și bacterii?

Iată câteva modalități la îndemâna oricui pentru creșterea imunității și protejarea organismului de virusuri și bacterii:

  1. Igiena adecvată

Igiena adecvată este esențială pentru prevenirea infecțiilor. Spală-ți în mod regulat mâinile cu săpun și apă caldă și evită să îți atingi fața cu mâinile murdare.

  1. Alimentație sănătoasă

O dietă echilibrată, bogată în vitamine, este cheia unei imunități puternice. Consumă fructe și legume bogate în vitamina C (citrice, kiwi, broccoli), pește gras și ouă (bogate în vitamina D). Evită alimentele prăjite și procesate, precum și alimentele care conțin grăsimi sau zahăr în exces.

  1. Hidratare adecvată

Apa este foarte importantă pentru funcționarea sistemului imunitar. Apa transportă oxigenul către celule și îndepărtează bacteriile/toxinele care cauzează infecțiile. Pentru a preveni deshidratarea, pentru a-ți menține mucoasele umede și pentru a preveni, astfel, infecțiile, asigură-te că bei suficientă apă. Se recomandă 8-10 pahare de apă pe zi.

  1. Somn de calitate

Somnul este esențial pentru regenerarea organismului și pentru stimularea sistemului imunitar. Se recomandă să dormi 7-9 ore pe noapte pentru ca organismul tău să fie odihnit și gata să se apere împotriva infecțiilor.

  1. Mișcare, exercițiu fizic, sport

Se știe că activitatea fizică stimulează circulația sângelui și îmbunătățește funcționarea sistemului imunitar. Practică mișcarea, exercițiile fizice sau sportul în mod regulat pentru a-ți menține organismul sănătos! Știai că o simplă plimbare de 30 de minute pe zi poate avea un impact pozitiv asupra imunității?

  1. Evită fumatul și excesul de alcool

Fumatul și consumul excesiv de alcool pot scădea imunitatea. Este indicat să limitezi sau să eviți complet aceste obiceiuri pentru a-ți menține organismul cât mai sănătos.

  1. Reducerea stresului

Stresul poate duce la slăbirea sistemului imunitar. Pentru a-ți menține stresul sub control găsește metode de relaxare potrivite pentru tine (meditație, yoga, citit, muzică, practicarea de hobbyuri etc.).

  1. Suplimente alimentare

Dacă alimentația nu este de ajuns pentru a obține aportul necesar de vitamine și minerale pentru creșterea imunității poți începe administrarea de suplimente alimentare. Consumul de zinc ajută la combaterea virusurilor respiratorii, iar consumul de vitamine CD și B12 este benefic pentru creșterea imunității. Se recomandă să consulți un medic sau un nutriționist înainte de a începe administrarea unor astfel de suplimente.

IMUNIX: Supliment Alimentar natural pentru creșterea imunității toamna

Suplimentul alimentar natural IMUNIX ajută la întărirea sistemului imunitar, ajută la creșterea activității fizice, crește nivelul de vitamine și minerale necesare organismului, ajută la regenerarea sistemului nervos. Acest supliment poate fi administrat în perioada sezonului rece, atunci cand imunitatea scade și organismul este mai slăbit.

Imunix beneficiază de o formulă unică și conține o combinație de spirulină și drojdie de bere îmbogățită cu seleniu. Datorită ingredientelor sale Imunix ajută la întărirea imunității și la creșterea capacității organismului de a lupta împotriva infecțiilor.

Spirulina conține proteine, fier, vitamina A, vitamina E, vitamina B, potasiu, enzime și minerale. Drojdia de bere are un conținut ridicat de vitaminele B1, B2, B6, biotină (B7) și niacină (B3). Seleniul este un puternic antioxidant.

Imunix: Beneficii

Imunix oferă numeroase beneficii asupra sănptptții organismului:

  • Este un puternic antioxidant;
  • Este de ajutor atunci când nevoile de vitamine sau minerale sunt crescute (în cazuri de deficiențe cauzate de diferite boli sau stări patologice) sau în condiții de creștere a pierderilor de minerale (vărsături, diaree, transpirație excesivă);
  • Îndepărtează greața, durerea de stomac și îmbunătățește digestia;
  • Ajută în cazuri de oboseală fizică și/sau mentală, susține tonusul și vitalitatea organismului;
  • Este recomandat în situații de alimentație inadecvată, neregulată și uniformă (diete, înfometare etc.);
  • Seleniul contribuie la funcționarea normală a sistemului imunitar;
  • Spirulina favorizează rezistența organismului și întărește răspunsul imunitar;
  • Conținutul ridicat de vitamine B din drojdia de bere contribuie la funcționarea normală a sistemului nervos;
  • Vitamina B2, biotina (B7) și niacina (B3) contribuie la menținerea sănătății pielii.

Doze si Mod de administrare:

  • Copii cu vârsta între 7 și 14 ani: 1 capsulă gelatinoasă moale pe zi;
  • Copii cu vârsta peste 14 ani și adulți: 1-3 capsule gelatinoase moi pe zi

 *Doza zilnică recomandată de seleniu este de 75 mcg pentru bărbați și 60 mcg pentru femei.

Prospect: Înainte de administrarea oricărui supliment alimentar este indicat să consulți prospectul. Consultă prospectul Imunix aici !

IMUNIX: De unde îl poți achiziționa?

Suplimentul alimentar natural Imunix poate fi achiziționat online pe Onlinefarmacia.ro și fizic din farmacii.

 

! Important ! In cazuri de imunitate crescuta sau exagerata nu este recomandata cresterea imunitatii. Hiperactivitatea sistemului imunitar se manifesta in cazul alergiilor si bolilor autoimune, atunci cand o structura proprie nu mai este recunoscuta de catre organism ca fiind a sa si incepe sinteza anticorpilor indreptați catre aceasta. Daca suferi de alergie sau de o boala autoimuna consulta medicul tau specialist cu privire la imunitatea ta!

 

*Disclaimer: Suplimentele alimentare nu înlocuiesc o dietă variată și echilibrată și un mod de viață sănătos, nu sunt destinate tratării unor boli și nu înlocuiesc tratamentele recomandate de medici. A se citi cu atenție prospectele produselor înainte de utilizare!

 

__________

Pentru mai multe noutăți urmărește-ne pe social media!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *