Cum sa scapi de o infectie urinara in mod natural

O infectie urinara – fie ca este un episod ocazional fie ca se repeta de cateva ori pe an, este cel mai adesea rezultatul patrunderii in tractul urinar a bacteriilor patogene din intestine sau de la nivelul pielii.

Cauzele aparitiei unei infectii urinare

Cele mai frecvente cauze ale infectiilor bacteriene ale tractului urinar si ale infectiilor urinare in general sunt bacteriile E. coli si alte bacterii intestinale.

Prevenire si ameliorare

Pentru o protectie eficienta  impotriva infectiilor de tract urinar acute si recurente exista suplimente alimentare cu D-manoza si extract concentrat pur standardizat de Merisor-canadian, acestea avand rolul de a preveni si ajuta in tratarea infectiilor urinare. Urifast este un remediu natural cu eficienta dovedita stiintific in episoadele acute si in prevenirea recurentelor infectiilor urinare.

Urifast plicuri reprezinta un produs inovator care atenueaza rapid simptomele si previne recidivele.

Ingredientele naturale actioneaza complementar si se potenteaza reciproc, acest fenomen ajutand la tratarea si prevenirea infectiei.

Bacteria E. Coli – implicata in cca 75% din infectiile urinare, are pe suprafata ei o multitudine de prelungiri prin care se prinde de mucoasa tractului urinar si urca de-a lungul ei ca un adevarat alpinist. D-manoza se leaga de fimbriile de tip 1 ale E. Coli, blocheaza aderenta ei la mucoase si faciliteaza eliminarea bacteriilor din tractul urinar chiar in prima ora dupa administrare. PACs – proantocianidinele de tip A –  blocheaza si fimbriile tip P  neafectate de D-manoza, ceea ce asigura un dublu efect protector, cu actiune imediata care se mentine si pe termen lung.  Pe linga efectul antiaderent si bactericid asupra  E. Coli, extractul concentrat pur de Merisor-canadian asigura si un puternic efect antioxidant.

In prevenirea infectiilor tractului urinar, este important sa:

– mentinem o igiena riguroasa a zonei genitale

– evitam umiditatea si frigul

– purtam lenjerie confortabila de bumbac

– consumam multa apa

– mancam fructe, legume si cereale

– golim vezica in mod regulat

 

Disconfortul de la nivelul tractului urinar determinat de infectiile bacteriene este unul dintre cele mai frecvente motive de prezentare la medic sau farmacist, infectiile urinare fiind pe locul doi in lume ca incidenta dupa cele respiratorii.

Pentru a confirma diagnosticul de infectie urinara se efectueaza o serie de analize de laborator – sumar de urina, urocultura. Exista insa si teste rapide de depistare a afectiunilor urinare, cum este testul rapid Dr SMART, ce poate fi efectuat usor, in intimitatea casei, si care evalueaza patru parametri ai sanatatii cailor urinare ce ne pot orienta diagnosticul.

Prin urmare, la primele semne si simptome ale infectiei tractului urinar (usturime si senzatie de arsura la urinare, nevoia de a merge foarte des la baie, urina tulbure sau urat mirositoare, dureri la nivelul abdomenului inferior)  este preferabil sa iei din timp toate masurile necesare pentru a ameliora simptomele si a ajuta vindecarea, astfel incat sa te bucuri din nou de o viata fara niciun disconfort si fara recidive ale infectiilor urinare  pe termen lung.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *